Důležité informace
Přečtěte si prosím důkladně tuto stránku,
a na stránce „Volné termíny“ si ověřte, že Vámi požadovaný termín je k dispozici. Ušetříme tím spoustu času.
Co nabízíme?
Podle potřeby a vzdálenosti přijedeme brzy ráno, nebo den před událostí, postavíme „kuchyň“ a začneme vařit. Od počtu hostů a náročnosti se odvíjí množství personálu. Překvapivě i tzv.“malá“ svatba může znamenat náročnou přípravu, protože rozpočet zpravidla nepokrývá další personál. Paradoxně tak může menší počet lidí prodražit částku na osobu. Vyjíždí stále to samé auto, kompletní vybavení a doba i náročnost přípravy je téměř stejná, částka se jen rozkládá mezi menší počet lidí.
Nabídka se pokaždé liší, každá naše akce je originál (ale lze se domluvit napevno s respektem k sezóně). Aby naše nabídka skutečně uspokojila všechny hosty, chystáme několik menších chodů, aby se vaši hosté bavili a ochutnali toho co nejvíc, a zároveň celý den neměl nikdo hlad.
Hermelín na grilu, guláš a další věci neděláme. Na to si konečně můžete najít hromadu opravdu skvělých kuchařů, kteří takové jídlo přichystají s rutinou, dobře a rádi.
Každá nabídka se přizpůsobuje momentální nabídce dodavatelů, ale třeba i okamžitému záchvatu kreativity. pro každou složku máme zvlášť grill. Tudíž zelenina je negriluje na tom samém co maso například.
Jaké umíme menu?
Pracujeme hodně se zeleninou, kvalitním masem. Ale umíme i komplet veganské menu nebo bezlepkové.
Prosíme o informace o dietních nebo osobnostních omezeních. Umíme připravit i porce zvlášť pro pár bezlepek, veganů, vegetariánů a podobně. Je pro nás důležité aby se najedl opravdu každý a pro speciální jídla používáme zvláštní pracoviště.
Pro příchozí jsou nachystány tapas – například marinované olivy, sušená šunka Jamón krájená ručně přímo na místě, nahládáná zelenina, minichlebíčky.
Co potřebujeme k vaření?
Pokud jedeme jen vařit, stačí nám přibližně 25 m², tedy prostor pro dodávku, pracovní stoly, náš grill a ohniště. Vše ostatní máme, i to dřevo už si vozíme naštípané! Jídlo vám servírujeme do epesního porcelánu. Až se všechno sní, uklidíme po sobě, přespíme v dodávce, ráno naložíme vychladlé grily a hurá domů. Pokud si navíc objednáte také výčep, kavárnu nebo další, rozdíl je jediný. Budeme potřebovat i elektřinu, ale tu si taky umíme zařídit. Takže to s námi klidně domluvte na zelené louce.
Je důležité aby na samotném místě mohlo stát auto, které je součástí kuchyně a mohl se rozdělat ohniště.
Protože pro vás chceme vařit jen dobré jídlo z kvalitních surovin, nepoužíváme suroviny, které jsme osobně nepořídíly – máme osvědčené dodavatele a nerad riskujeme kvalitu jídla, používáním neprověřených surovin. Všechno co potřebujeme si dovezeme.
Při závazné rezervaci termínu se skládá záloha ve výši 50%, která je nevratná, pokud nezrušíte rezervaci maximálně šest měsíců před konáním události. Druhá polovina částky se platí týden před samotnou událostí.
Každá událost se sjednává a plánuje zvlášť, cena se může lišit, ale vždycky musí pokrývat náklady na pořizování vybavení, suroviny, cestu, palivo a práci.
Orientační cena cateringu pro cca 50 osob je 2.000Kč/osoba, plus náklady na dopravu. Cena je orientační a smluvní, a samozřejmě se dá dohodnout i na jiných podmínkách.
Rozpočet odpovídá počtu osob, pokud vás v den konání události na místě bude víc, jídlo logicky dojde o něco dříve, nebo nevyjde pro všechny. V samotný den konání už nemám možnost nic dokoupit nebo přidělat navíc. Plánujte proto prosím zodpovědně.
Text je inspirován ze stránek Nomadis.cz má podobné podmínky i způsob vaření.
Od koho bereme matroš?
Maso klouda | Ofčí farma Brníčko | Farmáři z Olomoucké tržnice | Chlebárna Hranice | Naturální vína od MarNe | Kafe od kikafe | Houby od Lesa | Živina
Ukázkové menu:
Nakládané olivy.
Focaccia námi upečená.
Libanonský Hummus.
Minichlebíčky s pomazánkami.
Šunka od kosti.
Falafel s omáčkou.
Placky z mletého hovězího tortily a omáčka
Escavalida na chlebu
Naše paštika s červeným naturálním vínem na chlebu hranice.
Grilovaná zelenina.
Grilovaný sýr z Ofčí farmy Brníčko.
Ručně sekaný tatarák z vystařeného hovězí.
Grilované houby.
Kebab originál v našem pita chlebu
Kompot ze sezónního ovoce.